ΦΙΛΤΡΑ
  • Τιμή
    € -
Γυαλιά ηλίου
Γυαλιά ηλίου

ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ

 Πρεσβυωπία ονομάζεται η κατάσταση κατά την οποία το μάτι χάνει σταδιακά την ικανότητά του να εστιάζει σε κοντινές αποστάσεις. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην μείωση της ελαστικότητας του κρυσταλλοειδούς φακού του ματιού που επέρχεται μετά την ηλικία των 40 ετών περίπου.

Ποια είναι τα συμπτώματα της πρεσβυωπίας
Τα πρώτα συμπτώματα εκδηλώνονται με την τάση που έχει ο πρεσβύωπας να απομακρύνει όλο και περισσότερο τα αντικείμενα που θέλει να δει ή να διαβάσει, με αδυναμία να δεί κοντά σε χαμηλό φωτισμό, και με κούραση ή πονοκέφαλο μετά από πολύωρη κοντινή εργασία.
Τρόποι αντιμετώπισης της πρεσβυωπίας
Πρεσβυωπικό Laser (Presby Lasik)
Πρόκειται για την εφαρμογή Laser στον ένα ή και στους δύο οφθαλμούς, ώστε να επιτευχθεί το monovision, όπως και με τους φακούς επαφής.
Μονοεστιακοί ενδοφθάλμιοι φακοί
Ασθενείς που έπρεπε να υποβληθούν σε αφαίρεση του φυσικού φακού των ματιών τους λόγω καταρράκτη, επιθυμούσαν να βλέπουν κοντά και μακριά χωρίς γυαλιά. Έτσι εδώ και πολλά χρόνια εφαρμοζόταν από τους περισσότερους οφθαλμίατρους η τεχνική του monovision σε αυτούς τους ασθενείς, τοποθετώντας στο ένα μάτι φακό που εστιάζει κοντά και στο άλλο φακό που εστιάζει μακριά.
 
 

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.