ΦΙΛΤΡΑ
  • Τιμή
    € -
Γυαλιά ηλίου
Γυαλιά ηλίου

ΕΝΔΟΚΟΓΧΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

 Ενδοκογχικά εμφυτεύματα


Οταν αφαιρεθεί ένα μάτι, τοποθετείται ενδοκογχικό μόσχευμα που αντικαθιστά μέρος της περιοχής του κόγχου (οστική κοιλότητα) πού καταλάμβανει το μάτι. Αυτό το μικρό, σφαιρικό εμφύτευμα διατηρεί τη φυσική δομή του κόγχου και παρέχει στήριγμα για τον τεχνητό οφθαλμό. 
Το εμφύτευμα το ίδιο, παρόλα αυτά, δεν είναι ορατό.
Ο τεχνητός οφθαλμός χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση της φυσικής εμφάνισης του ματιού και του περιβάλλοντος ιστού, και είναι το ορατό μέρος των χειρουργικών αλλαγών στην κοιλότητα.

Η ανάγκη για ένα καλύτερο εμφύτευμα , ενδοκογχικό μόσχευμα

Τα εμφυτεύματα πρώτης γενιάς απετέλεσαν μια μείζονα βελτίωση για όσους φορούν τεχνητό μάτι, αλλά δεν ήταν σε θέση να παρέχουν φυσική κίνηση στο τεχνητό μάτι.

Αυτή η έλλειψη κίνησης ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ανάκτηση μιας φυσικής εμφάνισης, που καθιστούσε την προσαρμογή στον τεχνητό οφθαλμό πολύ πιο δύσκολη. Τα εμφυτεύματα πρώτης γενιάς επίσης έτειναν να μετατοπίζονται (μεταναστεύουν) στον κόγχο και συχνά απορρίπτονταν από τους ιστούς του σώματος, πράγμα που σήμαινε την ανάγκη περαιτέρω εγχείρησης.

Τα προβλήματα αυτά ενέπνευσαν τους ερευνητές να αναπτύξουν ένα καλύτερο ενδοκογχικό εμφύτευμα.

Φυσικός Υδροξυαπατίτης: Η φυσική επιλογή 

Ο στόχος μιας πιο φυσικής εμφάνισης επετεύχθη τελικώς με τη βοήθεια ενός φυσικού υλικού: του κοραλλιού του ωκεανού.
Διαπιστώθηκε μια αξιοσημείωτη ομοιότητα μεταξύ της πορώδους δομής ορισμένων ειδών κοραλλιών και αυτής του ανθρώπινου οστού. Σύντομα μετά την ανακάλυψη αυτή, αναπτύχθηκε μια μέθοδος μετασχηματισμού του ορυκτού σε κοράλλι που να ταιριάζει με τα ανθρώπινα οστά που είναι γνωστός ως υδροξυαπατίτης (ΗΑ).
Αυτό το νέο υλικό που προέρχεται από τη φύση έχει τόσο την πορώδη δομή όσο και τη χημική δομή του οστού

 

Για περισσότερες λεπτομέριες και παραγγελίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. +302106095166

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.